Hodnocení: 55 %

Lassie: Nové dobrodružství

Německo / 2023 / 91 min / 55%

Třináctiletý Florian se svou čtyřnohou nerozlučnou kamarádkou Lassie přijíždí na prázdniny za tetou na statek v Jižním Tyrolsku. Tam potkává sourozence Kleu a Henriho a jejich malého pejska Pippu. V okolí začnou záhadně mizet psi. Zloději se vloupají i k nim domů a Pippu unesou. Všichni tři kamarádi se společně s Lassie vydávají chytit zloděje a zachránit všechny unesené pejsky.

Jak jistě tušíte, cílovou skupinou diváků nového dobrodružství Lassie jsou školkové děti, popřípadě prváci, druháci. Ti si film mohou užít.

Záběry přírody jsou kouzelně nasnímané a nádherně barevné, pejsci roztomilí a dokonale vycvičení. Čest všem trenérům a režisérovi. Ten je stejný jako v případě jedničky z roku 2020 Lassie se vrací, Hanno Olderdissen. I někteří herci se vrátili, jako třeba hlavní hrdina a jeho sluha Gerhart.

Gerharta děti pověří, aby byl jejich utajeným agentem, což je naivní nápad, nicméně dost dobrý na to, aby ho malé děti v kině přijali a nadchl je. Nebo třeba když děti honí na kolech dodávku gangsterů, není rychlejší, protože dodávku na uzoučkých horských cestách blokuje traktor. Je to logické a dobrý nápad. Je vidět, že scénárista používal při psaní mozek.

Na jednu stranu si nedokážu představit, že by si tento film pustil člověk dobrovolně znovu, na stranu druhou, kolik vznikne ročně hraných filmů pro děti, kde by se to nehemžilo superpadouchy se superzbraněmi, superhrdiny se superschopnostmi a super kárami a raketami?